Justitie eist 19 jaar voor Turks-Nederlandse eerwraakmoord

By | Binnenland

Justitie heeft 19 jaar geëist tegen Hasan D., die in september 2013 Muzekka Bozkurt (24), de vriend van zijn zus Günes D., doodschoot.

Hamza D., de vader van Hasan nam de schuld op zich. Tegen beide verdachten is 19 jaar geëist. Volgens het OM is er sprake van moord en zijn beide verdachten even verantwoordelijk voor de dood van de ongewenste aanstaande van hun dochter en zus. Alle betrokkenen komen uit Dordrecht. In 2015 werd vader tot 15- en zoon tot 19 jaar celstraf veroordeeld.

Muzekka moest volgens justitie dood, omdat hij verliefd was geworden op Günes, dochter van Hamza. De twee jonge mensen wilden trouwen en zouden zelfs al een huis op oog hebben. Muzekka moest echter eerst nog scheiden van zijn vrouw en het grootste probleem: dochter Günes was al uitgehuwelijkt aan een neef.

Maanden voor de moord verklaarde Günes bedreigt te worden door haar familie. Ze werd in blijf-van-mijn-lijf-huizen geplaatst, maar pleitte haar vrij voor de rechtbank. Hij zou haar niet hebben bedreigd. De moord gebeurde ’s ochtends rond 9 uur op de bouwplaats bij wegwerkzaamheden op de N61 bij IJzendijke. Daar waren alle betrokkenen ook aan het werk. Volgens justitie schoot Hasan D., Muzekka dood, en gaf na de moord zijn wapen af aan zijn vader. Hasan vluchtte met een auto via een vliegveld in Duitsland naar Turkije. Vader Hamza belde de politie op en nam de schuld op zich.

Volgens de familie ging Hasan zoals gepland op vakantie en zou Hamza de werkelijke dader zijn. Hamza zou uit zelfverdediging hebben gehandelt, omdat Muzekka ruzie zocht met hem. Hamza zou niet eens weten van de relatie tussen Muzekka en zijn dochter

Het gerechtshof besluit over twee weken welke straffen het oplegt.

 • Tarkan koopt huis voor zijn dochter

  Tarkan heeft een nieuw huis gekocht in Istanbul voor zijn...

  Harvard-academicus de mist in bij eerste vraag

  Een Turkse academicus die werkt als onderzoeker bij...

  Sibel Kekilli: ik word gediscrimineerd

  Na Özil, klaagt ook de bekende Duits-Turkse actrice Sibel...

  Zware straf voor Canan Karatay

  De bekende Turkse dokter Canan Karatay wordt gestraft om...

  Nederlandse actrice is nieuwe gezicht Turkish Airlines

  In de nabije toekomst zien we een Nederlandse naam als het...

  Ceceli geboycot door Turkse media

  De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...