Koerdische vereniging Den Haag roept op tot meer aanslagen in Turkije

Door | Binnenland

De herdenking vond afgelopen week plaats bij een Koerdische vereniging in Den Haag. De aanwezigen waren onder andere familieleden van de terroristen, hun vrienden en andere PKK-leden, zoals gemeld op de Koerdische nieuwssite ANF. Het gaat om enkele tientallen mensen die de PKK-sympathiseren. De PKK wordt door Turkije, de EU, de VS en door Nederland erkend als een terreurorganisatie en is verantwoordelijk voor ruim 40.000 doden.

Özgür Yusuf, die sprak namens de PKK, heeft opgeroepen om ‘de strijd te intensiveren’ en dus meer aanslagen te plegen in Turkije. Vedat Özer, een familielid van de gedode terrorist Mehmet Şiyar Özer, heeft gemeld volledig achter de strijd te staan. PKK’er Özer zou zich in 2002 hebben aangesloten bij de PKK.

Semse Altinisik, voorzitter van KCDK-E (Europese tak PKK), heeft in zijn toespraak gezegd dat alleen het herdenken van de doden onvoldoende is en dat er hard moet worden gestreden tegen Turkije. Tijdens de herdenking waren PKK vlaggen zichtbaar, samen met de portretten van Abdullah Öcalan.

Beelden van de herdenking:

denhaag_7_.jpgdenhaag_4_.jpgdenhaag_5_.jpg

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...

Nesrin Cavadzade bevestigt berichten over La Casa De Papel

Er is een zeer grote kans dat de populaire serie La Casa De...

Montenegro biedt Burak Özçivit staatsburgerschap aan

De voorzitter van de Montegrijnse Hoge Raad heeft de...