Laat Erdogan zich vaccineren? Hij geeft antwoord

AvatarTurks.nl Redactie

Turkije begint binnen enkele dagen al met haar vaccinatieprogramma tegen COVID-19. De vraag was natuurlijk of politici wel het goede voorbeeld zullen geven door zich meteen te laten vaccineren.

Het vaccineren begint in Turkije bij zorgmedewerkers, 65+’ers en bewoners van zorginstellingen, gevolgd door mensen die werken in een cruciale sector of een chronische ziekte hebben. Wel zijn er nog vraagtekens over het vaccin zelf: Turkije zal haar burgers vaccineren met een Chinees vaccin. Ook zijn er volgens de Turkse president gesprekken met de ontwikkelaars van het Russische vaccin.

Daarmee wijkt Turkije af van het pad af die veel westerse landen bewandelen. De Europese Unie en de VS kozen voor vaccins van Pfizer/BioNTech, Oxford of Moderna. Geen van hen gingen voor een Chinees vaccin.

Erdogan

De Turkse president gaf tijdens een korte persmoment antwoord op de vraag of hij zichzelf zal laten vaccineren. “Daar heb ik geen enkel probleem mee. Ik zal doen wat nodig is voor mijn gezondheid,” aldus de president.