Leefbaar Rotterdam: ”Verbied Turks”

Turks.nl Redactie

De grootste coalitiepartij van de gemeente Rotterdam, Leefbaar Rotterdam, eist dat marktmeesters die onder werktijd een andere taal spreken dan Nederlands, op straat moeten worden gezet.

Leefbaar Rotterdam zou meerdere aanwijzingen hebben gekregen dat marktmeesters van de dienst Stadsbeheer vaak in het Turks zou spreken met de marktlieden. ”Onacceptabel. We wonen en leven hier in Rotterdam, niet in Ankara. Ambtenaren hebben bovendien een voorbeeldfunctie”, aldus Leefbaar-raadslid Michel van Elck.

Meldingen van Turkssprekende ‘wangedragers’ zouden vooral komen vanuit de centrummarkt aan de Binnenrotte en de Afrikaandermarkt in Rotterdam-Zuid. Als ambtenaren Turks zouden spreken, zou dat de indruk wekken dat de ene groep beter wordt behandeld dan de andere. Daarom willen Michael van Elck en Tanya Hoogwerf een verbod op het spreken van de taal.

Verbod op Koranlessen

Dat het verzoek om een verbod op de Turkse taal vanuit het duo Van Elck en Hoogwerf is niet geheel toevallig. Hetzelfde duo pleittee onlangs tevergeefs voor een verbod op Koran-lessen in een wijkcentrum in IJsselmonde.

  • Loading...