Man ramt moskee Deventer

Een verwarde 22-jarige Duitser is vrijdagavond in Deventer na een wildemansrit met zijn auto tegen een moskee gereden.
Turks.nl Redactie
Total
Shares

Zo meldt telegraaf.nl.

Volgens buurtbewoners gaat het niet om een actie tegen het heilige huis, maar om een daad van een doorgedraaide man. Ook de politie benadrukt dat het gaat om een daad die voortkwam uit problemen in de relationele sfeer.

De bestuurder van een auto met Duits kenteken reed met hoge snelheid en ramde eerst twee geparkeerde auto’s in de Burg. Van Marlestraat. Vervolgens keerde hij en scheurde hij richting de moskee, terwijl de wagen een meterslang benzinespoor achterliet. De man reed een lantaarnpaal omver en ramde toen het hek van de moskee aan de Smyrnastraat. Uiteindelijk kwam de auto met een klap tot stilstand tussen twee pilaren van het gebouw. Omstanders meldden aanvankelijk dat de verwarde man beenletsel opliep. Hij werd in de ambulance bekeken en bleek met de schrik vrij te zijn gekomen. Na controle ter plekke en in het ziekenhuis is hij in het politiebureau gehoord en er is proces-verbaal opgemaakt.

Rond middernacht hadden tientallen bezorgde buurtbewoners zich bij de moskee verzameld. ,,Maar goed dat het geen aanslag is, maar het werk van een gek”, verzucht een dame. Een ander vertelt: ,,Hij stond ruzie te maken en had relatieproblemen. Bij die ruzie is hij doorgedraaid.”

Een getuige is vooral boos. ,,Je moet er niet aan denken dat er hier iemand had gefietst. Dan was diegene doodgereden, met zo’n rotvaart ging het.” Het was gisternacht nog onduidelijk wat de schade aan de moskee is. De twee auto’s in de Burg. Van Marlestraat bleken zo beschadigd dat ze zijn weggesleept. De politie deed tot diep in de nacht onderzoek naar het incident. Mensen van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) waren ter plaatse.

  • Loading...