Man ramt moskee Deventer

Door | Binnenland

Zo meldt telegraaf.nl.

Volgens buurtbewoners gaat het niet om een actie tegen het heilige huis, maar om een daad van een doorgedraaide man. Ook de politie benadrukt dat het gaat om een daad die voortkwam uit problemen in de relationele sfeer.

De bestuurder van een auto met Duits kenteken reed met hoge snelheid en ramde eerst twee geparkeerde auto’s in de Burg. Van Marlestraat. Vervolgens keerde hij en scheurde hij richting de moskee, terwijl de wagen een meterslang benzinespoor achterliet. De man reed een lantaarnpaal omver en ramde toen het hek van de moskee aan de Smyrnastraat. Uiteindelijk kwam de auto met een klap tot stilstand tussen twee pilaren van het gebouw. Omstanders meldden aanvankelijk dat de verwarde man beenletsel opliep. Hij werd in de ambulance bekeken en bleek met de schrik vrij te zijn gekomen. Na controle ter plekke en in het ziekenhuis is hij in het politiebureau gehoord en er is proces-verbaal opgemaakt.

Rond middernacht hadden tientallen bezorgde buurtbewoners zich bij de moskee verzameld. ,,Maar goed dat het geen aanslag is, maar het werk van een gek”, verzucht een dame. Een ander vertelt: ,,Hij stond ruzie te maken en had relatieproblemen. Bij die ruzie is hij doorgedraaid.”

Een getuige is vooral boos. ,,Je moet er niet aan denken dat er hier iemand had gefietst. Dan was diegene doodgereden, met zo’n rotvaart ging het.” Het was gisternacht nog onduidelijk wat de schade aan de moskee is. De twee auto’s in de Burg. Van Marlestraat bleken zo beschadigd dat ze zijn weggesleept. De politie deed tot diep in de nacht onderzoek naar het incident. Mensen van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) waren ter plaatse.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...