Man uit Meppel gepakt voor moordzaak Erol

De politie heeft een 33-jarige man uit Meppel opgepakt voor de moord op Halil Erol uit Steenwijk.
Turks.nl Redactie

Hij werd samen met de 31-jarige ex-vrouw van Erol aangehouden. De twee verdachten hadden een relatie met elkaar.

De verbazing in de Jan Sluytersstraat in Meppel was groot toen de recherche gisteren linten om de huurwoning spande en ramen afplakte. Rechercheurs bezochten buren van de man, die nauwelijks contact had met omwonenden.

“Er zijn formulieren uitgedeeld waarop we informatie kunnen schrijven over de man. Ik en buren kenden hem niet. We zien hem wel eens lopen”, zegt een dame die vlakbij de afgezette woning woont.

Volgens een andere buurtbewoner, Herold, had de man sinds ongeveer een jaar een relatie met een Turkse vrouw. De politie bevestigt dat de verdachten elkaar kenden, maar gaat verder niet in op het karakter van de relatie.

Halil Erol (34) verdween op 6 februari. Eind juni werden de ledematen van de Turkse man gevonden in een zak in de Steenwijker Aa. De romp en het hoofd van het lichaam zijn nog steeds zoek.

Er lijkt sprake van een misdrijf in relationele sfeer. De ex-vrouw verliet Erol een jaar geleden. De relatie werd gekenmerkt door hevige ruzies. Erol had een wat conservatieve achtergrond en accepteerde de scheiding niet. Zijn ex-vrouw groeide hier op en was moderner. Dat leidde tot spanningen, bevestigt de politie IJsselland, die de moord onderzoekt.

De vrouw was niet eerder officieel verdachte, maar de recherche had wel bijzondere belangstelling voor haar. Opvallend is dat op 7 februari, een dag na de verdwijning van Erol, een aantal malen werd gebeld met de telefoon van Erol naar de telefoon van zijn ex-vrouw. De recherche verhoorde de vrouw later hierover. Die zei toen dat ze de telefoon niet had gehoord terwijl ze wel thuis was.

De telefoon gaf een signaal af bij de grensplaats Zevenaar, zo’n 150 kilometer ten zuiden van Steenwijk. Mogelijk wilden de personen die verantwoordelijk zijn voor de dood van Erol de politie op een dwaalspoor zetten. In maart werd de wagen van Erol uitgebrand en zonder kentekenplaten aangetroffen in Haren, meldt dvhn.nl.