Man van Turkse komaf (23) verongelukt twee maanden voor geboorte eerste kind

Turks.nl Redactie

Een 23-jarige man uit Wondelgem (België) is donderdagnacht om het leven gekomen bij een verkeersongeval in de Durmakker in Evergem. Tahir Sefa Karaça zou over twee maanden voor het eerst vader worden.

Na een lange dag werken in een garage in Evergem was Tahir donderdagnacht op weg naar huis in Wondelgem. Met zijn gloednieuwe Mercedes A45 AMG. Rond 3.20 uur ging het net voorbij een S-bocht in de Durmakker in Evergem vreselijk mis.

Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Sefa Karaca Gent Şehrini Yasa Boğdu !30/03/2018Belemtürktv.comAfyonkarahisar ili…

Posted by Gent'in Müslüman Türk gençleri on Friday, March 30, 2018

“De man raakte vermoedelijk de stoeprand en verloor zo de controle over het stuur. Op die manier belandde hij op de parkeerstrook langs de baan en reed hij achteraan in op een geparkeerde vrachtwagen. Die truck stond daar legaal. Hij stond volledig in het parkeervak en niet op de rijbaan. We hebben geen verkeersdeskundige aangesteld omdat het duidelijk was hoe het ongeval is gebeurd”, zegt de politie Oost-Vlaanderen.

De Duitse trucker Peter was gisterenvoormiddag duidelijk nog heel erg aangeslagen: “Ik ben er echt niet goed van. Dit is zeer moeilijk voor mij. Ik lag in mijn cabine te slapen toen ik plots achteraan mijn vrachtwagen een enorme klap voelde en naar voren vloog. Het was een vreselijk beeld om die sportwagen zo te zien.”

De Mercedes zat helemaal verfrommeld onder de oplegger van de vrachtwagen. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was Tahir al overleden. De vrachtwagen van Peter liep achteraan ook heel wat schade op. Zo stonden de achterbanden helemaal plat door de aanrijding en was de achterbumper van de vrachtwagen losgeraakt.

Een jaar geleden trouwde hij met zijn grote liefde Fulya. “Zij is nu zeven maanden zwanger van hun eerste kindje. Zo trots was hij dat hij papa kon worden. Hij heeft zeker niet gedronken, dat deed hij nooit. Hij is de controle over het stuur verloren. Hij had nog maar twee maanden zijn wagen”, vertelt zijn oom Aydın.

De familie nam gisteren in het mortuarium afscheid van de man. “Zijn lichaam wordt overgevlogen naar Turkije voor de begrafenis. Daarna gaan we naar Elhan, een dorpje in Emirdağ waar onze familie oorspronkelijk woonde. Daar zal hij uiteindelijk zondag begraven worden. Ruim 25 familieleden zullen overvliegen om de begrafenis bij te wonen.”