Meer dan 130 Turkse Nederlanders opgeroepen in verband met brute moord

133 Turkse Zaandammers zijn opgeroepen om deel te nemen aan een dna-verwantschapsonderzoek. Hiermee hoopt de politie Noord-Holland de moord op de 19-jarige Milica van Doorn uit 1992 op te lossen,meldt Het Parool.

Alle mannen hebben dinsdagochtend een brief gekregen met het verzoek om vrijwillig genetisch materiaal in te leveren. Zij worden niet verdacht, maar zijn mogelijk wel familie van de dader.

Loading...

De 19-jarige havo-scholiere Milica van Doorn werd op 8 juni 1992 dood gevonden in een vijver naast de Sint-Jozefkerk in Kogerveld, een wijk in Zaandam. Ze was verkracht en met een mes om het leven gebracht.

Van Doorn was de avond ervoor naar een verjaardag gegaan, ook in Zaandam. Even voor twaalf uur verliet ze het feest om de laatste bus te halen. Die heeft ze waarschijnlijk gemist, waardoor ze lopend naar huis moest.

Getuigen hebben verklaard die avond een Turkse man te hebben zien fietsen richting de kerkvijver waar Van Doorn werd gevonden. Het dna-spoor dat de politie op haar lichaam aantrof, is volgens wetenschappelijk onderzoek vrijwel zeker van een man met Turkse voorouders.

Volgens de politie is het zeer aannemelijk dat de moordenaar in de buurt woonde. De 133 mannen die opgeroepen zijn om wangslijm in te leveren hebben daarom allemaal een Turkse afkomst en woonden destijds in Kogerveld, of hebben familieleden die daar woonden.

Hoewel er de afgelopen 25 jaar veel onderzoek gedaan is naar de cold case, is de dader nooit gevonden.

Loading...

Ook een beloning van 20.000 euro voor de gouden tip en verschillende grootschalige dna-onderzoeken hielpen de zaak tot op heden niet verder.

  • Loading...