Megaproces tegen Turks-Nederlandse wietbende van start

Door | Binnenland

In Breda begint maandagochtend een megazaak tegen een Turks-Nederlandse drugsbende uit Tilburg. Voor het proces zijn meerdere zittingsdagen uitgetrokken, de verwachting is dat het Openbaar Ministerie op donderdag 16 november de strafeisen bekendmaakt. Dat meldt Brabants Dagblad.

Het proces is terug te voeren op een grootscheepse inval die politie en justitie op 21 november 2011 deden bij het garagebedrijf Action VIP Cars aan de Centaurusweg in Tilburg-Noord. Het bedrijf fungeerde volgens het Openbaar Ministerie als dekmantel voor de handel in hennep.

Het geld dat door de drugsorganisatie met het verkopen van wiet -onder meer in kwekerijen in Almere en Sint-Oedenrode, werd verdiend, vloeide via Turkije terug naar het bedrijf. De eigenaren van het bedrijf werden in 2010 al eens aangehouden voor de handel in hennep. Ook over die feiten zal de rechtbank zich buigen.

In totaal zijn er dertien verdachten, van wie er twaalf afkomstig uit Turkije zijn. De oudste verdachte is 56 jaar, de jongste 28. Bij de inval in 2011 werden alle auto’s van de garage in beslag genomen en werd ook de administratie meegenomen. Justitie vermoedt dat de criminele organisatie miljoenen heeft verdiend met de handel in hennep, die onder meer werd verkocht aan afnemers in België en Duitsland.

Het proces heeft lang op zich laten wachten omdat er veel getuigenverhoren in Turkije plaats moesten vinden. De medewerking van de Turkse verdachten liet naar verluidt nogal te wensen over.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...