Turkse Nederlander voorkomt ramp: politie zoekt getuigen

Turks.nl Redactie

De Turks-Nederlandse Mert Tolga Tigril wist afgelopen dinsdagavond een groot ongeluk te voorkomen op de A1. Hij ontweek namelijk een losgeslagen autoband. De politie zoekt naar getuigen van het ongeval.

Tigril sprak erover met de Barneveldse krant. Een aanhanger verliest een autoband, 100 meter voor Tigril. Dankzij zijn kalme reactie, komt de autoband onder zijn auto in plaats van op zijn voorruit. ”Ik keek direct eerst in mijn binnenspiegel om te concluderen dat vol op de rem trappen geen optie was. Had ik dat gedaan, dan was er door de drukte een kettingbotsing ontstaan. In plaats daarvan ben ik uitgeweken naar de berm om in het gras tot stilstand te komen”, aldus Tigril. Zelf hield hij er alleen rug- en nekklachten aan over.

De band rolde door en kwam tot stilstand op de middenberg. De kleur of merk van de auto die de aanhanger droeg, heeft hij niet kunnen vaststellen. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie vanwege het onverantwoord gedrag van de bestuurder. De politie zoekt getuigen die dinsdagavond rond 18:30 op de A1 reden, ter hoogte van Terschuur.

https://www.facebook.com/merttolga.tirgil/posts/10209921272962906

  • Loading...