Militair ontslagen omdat ze relatie heeft met Turkse man

Een vrouwelijke Nederlandse militair dreigt haar baan te verliezen. Defensie ziet korporaal Yvette als een risico. Ze heeft namelijk een Turkse vriend. 
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

De militair in kwestie wordt gezien als een risico vanwege haar Turkse vriend. De militaire inlichtingendienst (MIVD) heeft namelijk geen samenwerkingsverband met de Turkse inlichtingendiensten waardoor de MIVD geen goed onderzoek kan doen naar haar vriend. Hierdoor wordt haar ‘verklaring van geen bezwaar’ ingetrokken en raakt ze tevens haar baan kwijt.

“Nederland maakt zich hiermee in NAVO-verband belachelijk. Blijkbaar vertrouwen we de inlichtingen van een partnerland niet.” zegt haar advocaat. Korporaal Yvette, die al meer dan 10 jaar werkzaam is bij Defensie en twee keer in Afghanistan heeft gestreden, vecht de beslissing van de MIVD aan.

Korporaal Yvette kan rekenen op de steun van drie van haar leidinggevenden. Zij vinden de situatie ‘onbegrijpelijk en onuitlegbaar’. De MIVD zou haar best moeten doen om van NAVO-bondgenoot Turkije informatie over de partner te verkrijgen. 

Turks.nl / Halim Gökduman

  • Loading...