Moeder en dochter van Turkse afkomst onthoofd door gestoorde ex

Twee vrouwen van Turkse komaf zijn vermoord in Herstal in België. Het gaat om Emine Yağmur en haar moeder Fatma Yağmur. De dader is vrijwel zeker de spoorloze Beytullah A., die de twee dreigde te vermoorden.

Omstreeks 15.00 uur zijn de levenloze lichamen de vrouwen aangetroffen in een woning in de Paul Janson straat in Herstal.

Volgens Turks media trouwde Emine Yağmur in 2008 met Ural Aydın en verhuisde naar België. Ze kregen al snel een zoontje en Emine liet haar moeder al snel komen naar België vanuit Giresun. In 2013 gingen ze uit elkaar.

Twee jaar geleden maakte Emine kennis met Beytullah A., en ze gingen samenwonen. Het stel zou na een tijdje naar Konya verhuisd zijn, waar Beytullah vandaan komt.

Emine keerde echter terug naar België, waar ze erachter kwam dat ze zwanger is van Beytullah. Het stel ging uit elkaar toen Beytullah haar steeds vaker ging mishandelen. Na de geboorte kwam Beytullah terug bij Emine wonen met als reden hun nieuwgeboren kind. Het geweld bleef echter aanhouden, waarop de twee weer uit elkaar gingen.

Beytullah A. begon twee weken geleden met het versturen van doodsbedreigingen. Emine kreeg berichtjes als ‘het is verplicht geworden voor mij om jullie te doden’ en ‘wacht maar, ik ga in dat huis iedereen vermoorde behalve mijn kind’. De moord werd ontdekt door Ural Aydın, de ex-man van Emine Yağmur. Hun zoontje sliep bij zijn vader ten tijde van de moorden.

In Turkse media wordt geschreven dat Beytullah A. zijn dochter bracht mij de Ural Aydın, die achterdochtig werd en ging kijken bij het huis van zijn ex-vrouw. Belgische media schrijven echter dat Aydın achterdochtig werd, omdat zijn ex-vrouw hun zoontje zou moeten komen ophalen, maar dat dat niet werd gedaan. Turkse media melden dat de twee vrouwen zijn onthoofd.

Na autopsie worden de lichamen overgevlogen naar Turkije om te worden begraven.