Moeder ‘vermiste’ Tuana reageert

AvatarTurks.nl Redactie

De moeder van de 3-maanden oude baby Tuana heeft gereageerd op de berichten over de vermissing van haar dochter.

De politie liet gisteren weten dat Tuana werd vermist en dat er ernstige zorgen waren om het welzijn van de baby. “Mijn meisje is gezond. Ze is veilig in Turkije, waar ze uitstekend wordt verzorgd,” aldus de moeder.

De baby moest op bevel van de rechtbank uit huis worden geplaatst. 22 oktober werd ze als vermist opgegeven. Toen onderzoek naar haar verblijfplaats niet opleverde, werd gisteren een vermissingsbericht verspreid.

Turkije

Tuana is op dit moment in Turkije bij de familie van haar huidige vriend, laat haar moeder weten aan AD. “Mijn meisje wordt perfect verzorgd. Ze is helemaal niet in gevaar.” zegt de moeder. Ze was niet op de hoogte van het gepubliceerde opsporingsbericht. ”

‘Niemand wil luisteren’

De moeder van drie kinderen heeft al jaren een conflicht met de betrokken instanties, waaronder jeugdbescherming en de politie. Ze vertelt dat ze al op zeer jonge leeftijd moeder werd, en dat het daarna bergafwaarts ging. “Ik probeer al acht jaar aan te tonen dat ik wél een goede moeder ben, maar er is niemand die naar mij wil luisteren.” Wat er precies is voorgevallen, kan ze niet zeggen. Wel deed de politie een dringende oproep om het kind zo snel mogelijk naar Nederland te halen.