Mogelijk extra maatregelen Turkse verkiezingen Nederland

Turks.nl Redactie

De VVD stelt vragen over de mogelijkheid om in Nederland te stemmen voor het Turks referendum.Turkse Nederlanders kunnen vanaf 5 april voor of tegen het nieuwe grondwet stemmen. Dat gebeurt onder andere in de RAI. VVD-bestuurscommissielid Daan Wijnants vraagt zich af of er wel genoeg veiligheidsmaatregelen zijn genomen.

Wijnants verwacht dat er een hoop mensen naar de RAI komen om een stem uit te brengen voor het Turks referendum. Hij vindt dat dit voor een dreiging kan zorgen voor de openbare orde, vooral nu de relatie tussen Nederland en Turkije gespannen is.

“Ik wil weten of er genoeg maatregelen zijn genomen om dit in goede banen te leiden,” zegt Wijnants. “Dat gaat bijvoorbeeld om praktische zaken als dat er veel mensen met de auto zullen komen en het voor omwonenden tot verkeersdrukte kan leiden. Bij andere evenementen in de RAI worden soms ook straten in de buurt afgesloten.”

Verder pleit de VVD’er voor een demonstratie- en vlagverbod, zoals dat ook geldt in Deventer. Een medewerker van de RAI snapt de commotie, maar heeft er vertrouwen in “Wij zijn in staat om zo’n grootschalig evenement te hosten. Als er extra maatregelen genomen moeten worden, dan zullen we dat doen.”