Mogelijk film over criminele duo Enise & Antonio

Scenarioschrijver Tomas Ross werkt aan een film over het criminele duo Enise Merve Bircan en Antiono Marco van der Ploeg.
Turks.nl Redactie

Het duo met de bijnaam ‘Nederlandse Bonnie en Clyde’ werd gearresteerd in Duitsland. Zij waren enkele weken voortvluchtig na zich schuldig te maken aan ontvoering, mishandeling en verwonding van een campinggast.

Ross vertaalt het verhaal naar een filmscript: “Ik en mijn vaste producent hebben altijd een soort roadmovie-achtige serie willen maken. Denk aan het verhaal van Thelma & Louise. Maar het probleem was dat het in Nederland nooit echt als authentiek werd gezien. Mensen houden een stelletje dat vlucht, schiet en gijzelt niet voor mogelijk hier. Nu is het toch gebeurd.”

Ross hoopt het scenario uiteindelijk in een Telefilm-vorm te kunnen gieten. “Zo’n film maak je voor de omroepen, de producent praat momenteel met drie van hen. Als de film op tv goed zou lopen, kun je hem ook naar de bioscoop brengen”. De aanvragen voor Telefilms worden in april beoordeeld. “In het beste geval kunnen we in het najaar beginnen met opnemen.”

Bron: BNR

Zopo

  • Loading...