Aanslag op Moskee Rotterdam met brandbom

Een moskee in Vlaardingen is vannacht bestookt met een brandbom. Dat meldt AD.nl.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Het gaat om de Al-Hijra moskee. Er was toen niemand aanwezig in de moskee, maar op beveiligingscamera’s is te zien dat iemand een brandend voorwerp naar de ingang gooit. “Vermoedelijk was het een spuitbus verf, want overal zit rode verf” meldt voorzitter Nasri. De schade valt mee.

Nasri denkt dat de daad een gevolg is van de aanslag die woensdag is gepleegd in Parijs. “Dat moet wel. We zitten hier al sinds 1988 en we hebben nooit zoiets meegemaakt”. 

Parijs
“We hebben geen woorden voor wat er in Parijs is gebeurd. Geweld hoort niet thuis op deze wereld. Zulke mensen zouden niet op straat mogen lopen. Het maakt niet uit of je christen, jood of moslim bent, we moeten in vrede samen kunnen leven en samen deze wereld opbouwen, niet afbreken.”

Het moskeebestuur heeft aangifte gedaan maar is niet van plan om extra veiligheidsmaatregelen te nemen. “We zwichten niet voor geweld door mensen in te huren om het gebouw te bewaken. We hebben camera’s, dat is genoeg.”

“We zijn wel erg geschrokken en gaan met onze gemeenschap in gesprek. Gelukkig was er niemand aanwezig, want dan had dit ernstiger kunnen aflopen. De moskee had in brand kunnen vliegen.”

Binnen de gemeenschap van de Al-Hijra moskee ziet de voorzitter geen signalen van radicalisering. “Daar zijn we scherp op en zullen optreden als we iets merken. Bij ons is geen plek voor haat en geweld.”

  • Loading...