Moskee Tilburg roept op tot rust na aankondiging Fitna 2

De Suleymaniye-moskee in Tilburg roept op haar website gelovigen op zich niet te laten provoceren nu PVV-leider Geert Wilders vrijdag heeft laten weten Fitna 2 in 2012 in première te laten gaan.
Turks.nl Redactie

De Tilburgse moskee zegt op haar website over Fitna 2 dat de gelovigen zich hierover niet het hoofd op hol moeten laten brengen. “Het is onze plicht dat wij ons in onze reactie niet laten provoceren, dat wij rustig blijven en geduld tonen.”

“Wij nemen Geert Wilders niet serieus”
Voorzitter van de moskee Burhanettin Yilmaz vertelt waarom de moskee de aankondiging op haar site heeft geplaatst. “Wij nemen Geert Wilders niet serieus. Dit is onze manier om onnodig kabaal te voorkomen. Zodat mensen zich niet op een emotionele manier gaan uiten.”

Vrijdagmiddagpreek
In eerste instantie laat het bestuur het ook alleen bij een mededeling op de website, maar sluit een vervolg niet uit. “Mochten er bepaalde ontwikkelingen rond deze film zijn, zullen we er misschien in de vrijdagmiddagpreek aandacht aan besteden. Je weet niet wat zo’n film teweeg kan brengen,” aldus Yilmaz.

‘Massa-immigratie’
De tweede film van Geert Wilders gaat volgens de leider van de PVV over wat in zijn ogen de gevolgen zijn van ‘de massa-immigratie’ uit moslimlanden. Wilders is al langere tijd bezig met de voorbereidingen voor de film. Het uitkomen van de film werd echter steeds vooruit geschoven.

Val van kabinet
In april 2009 zei de PVV-leider dat de nieuwe film binnen een jaar klaar zou zijn. In 2010 liet hij in maart weten dat Fitna 2 niet voor de Tweede Kamerverkiezingen af zou zijn vanwege de val van het kabinet.

Fitna 1
Het eerste deel van Fitna was in maart 2008 op internet te zien waar de half uur durende film een collage was van nieuws- en filmbeelden. In de film zaten onder meer de terroristische aanslagen op 11 september 2001 in New York en in maart 2004 in Madrid, meldt omroepbrabant.nl.

  • Loading...