Moslima in hoger beroep tegen uitspraak hoofddoekverbod

Door | Binnenland

De rechter in Haarlem bepaalde gisteren dat Het Don Bosco College in Volendam leerlingen mag verbieden een hoofddoek te dragen.

Volgens haar advocaat Jelle Klaas is Imane teleurgesteld en verbaasd over de uitspraak die de rechter deed. Ze vindt dat haar onrecht wordt aangedaan, met name omdat de school in het verleden een ander meisje wel toestond met een hoofddoek door de school te lopen. Klaas: “Pas toen Imane vroeg of ze een hoofddoek mocht dragen, mocht het niet meer en werden de regels aangepast.”

Volgens de rechter past het verbod op hoofddoekjes binnen de katholieke grondslag van de school, die andere geloofsuitingen op school niet aanvaardt. Van inperking van vrijheid van meningsuiting of discriminatie op basis van geloof is volgens de rechter geen sprake. Imane Mahssan had de school voor de rechter gedaagd nadat de schoolleiding het meisje had verboden haar hoofddoek te dragen. Ook nadat zij eerder in het gelijk was gesteld door de Commissie Gelijke Behandeling. Die uitspraak was echter niet bindend en werd door de school opzij geschoven. De schoolleiding heeft altijd als reden aangevoerd dat de hoofddoek in strijd is met het katholieke karakter van de school.

Het Don Bosco College stelde in september vorig jaar een hoofddoekverbod in, enkele maanden nadat Imane een verzoek had ingediend tot het dragen ervan. Omdat het meisje maandenlang geen reactie kreeg op haar verzoek, was ze de hoofddoek in de tussentijd gaan dragen.

Bron

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...