Moslims delen 15.000 Korans uit op koningsdag

Door | Binnenland

Met de actie willen zij een tegenwicht bieden aan de negatieve beeldvorming over de Islam, met name door de acties van de IS en extremisten.

“Ons grote doel is dat er over tien tot vijftien jaar in alle hotelkamers naast een bijbel ook een koran ligt”, zegt Ali Houri van de Alkhattab Foundation, initiatiefnemer van de uitdeelactie. “Vorig jaar nam ik dit initiatief op persoonlijke titel in Roermond. Daar hebben we uit een oranje gekleurde kraam korans weggegeven en mensen geïnformeerd over de islam.” Met de Alkhattab Foundation probeert hij op een moderne manier informatie over de islam te verspreiden.

De uitdeelacties vinden onder meer plaats in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De actie is gefinancierd door sponsors. 

De vrijwilligers die Korans uitdelen gaan regelmatig de straat op om over de Islam te praten. “Op straat is er nooit gedoe”, benadrukt Fehd el Ouali, die het koranproject vanuit Rotterdam leidt. “Een enkeling roept eens ‘ga toch weg’’. Maar de Nederlandse niet-moslims die wij spreken, willen een koran. Zij willen, los van de media, zelf hun oordeel vellen over wat de islam te bieden heeft, merken wij.”

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...