NCTV: ‘Extreem-nationalistische Turkse organisatie richt afdeling op in Nederland’

Turks.nl Redactie

Een extreem-nationalistische, Turkse organisatie die beschikt over paramilitaire knokploegen, heeft een afdeling opgericht in Nederland. “Een zorgelijke ontwikkeling”, stelt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in het nieuwste Dreigingsbeeld Terrorisme dat vrijdagmiddag is uitgebracht.

“Er zijn nog geen signalen dat een Turkse knokploeg al in Nederland geweld heeft gebruikt”, zegt een woordvoerder van de NCTV tegen de Volkskrant.

De naam van de organisatie in Nederland wordt niet genoemd, maar volgens de Volkskrant gaat het waarschijnlijk om de Nederlandse afdeling van Osmanlı Ocakları, (Ottomaanse Haarden, red.). Het NCTV noemt de organisatie een knokploeg die wordt ingezet tegen tegenstanders van Erdoğan.

Osmanlı Ocakları

De Ottomaanse Haarden bestaan uit hardcore-fans van president Recep Tayyip Erdoğan. Het is enkele jaren terug opgericht. De organisatie viel eerder gebouwen van de krant Hürriyet, oppositiepartij CHP en de pro-Koerdische partij HDP, aan.

Momenteel staat UETD bekend als de Nederlandse afdeling van de regerende AK Partij van Erdoğan. Of deze nieuwe vereniging banden heeft met UETD is onbekend.

PKK

Hoewel er zorgen zijn over ‘knokploegen’  van president Erdoğan, wordt er met geen woord gerept over het feit dat een terreurbeweging een Nederlandse afdeling heeft, namelijk DEM-NED.

  • Loading...