Necati Şaşmaz reageert op ‘ophef Nederlandse politiek’ om Kurtlar Vadisi

Turks.nl Redactie
Total
454
Shares

De hoofdrolspeler van de film Kurtlar Vadisi: Vatan, Necati Şaşmaz, is in Berlijn voor de presentatie van de film. Dat schrijft Hürriyet.

Bij een persconferentie voordat de film begon reageerde hij op de ophef in de Rotterdamse politiek om de film.

”Deze film vertelt iets over een land, dat wordt aangevallen en hoe daartegen gestreden moet worden. Zowel voor ons land als voor alle wereldlanden is dit een belangrijk product. Het zou echt bekeken moeten worden”, zegt Şaşmaz.

”Degenen die kijken naar Kurtlar Vadisi zullen sowieso genoeg actie zien. Er zullen volgens mij veel mensen kijken die nog geen Kurtlar Vadisi hebben gekeken”, sluit hij af.

‘Ophef’

In de Rotterdamse gemeenteraad is ophef ontstaan om de vertoning van de film Kurtlar Vadisi: Vatan, een Turkse actiefilm die ook draait in de Nederlandse bioscopen. Het gaat om de couppoging van 15 juli 2016.

Hoewel er geen enkel signaal was voor onrust, dachten Rotterdamse gemeenteraadsleden, met voorop Sven de Langen (CDA) dat de film voor onrust zou zorgen in de stad. Er is nergens een dergelijke situatie ontstaan, terwijl de film zowat over de hele wereld is te zien.

De kwestie bereikte Nederlandse én Turkse media.

De trailer:

  • Loading...