Nederland in top tien beste landen

Door | Binnenland

Dat concludeert althans het Amerikaanse blad Newsweek, dat een ranglijst heeft gemaakt op basis van een aantal criteria. Zo werd gekeken naar de kwaliteit van onderwijs en gezondheidszorg en naar de economische en politieke situatie in een land.

Op grond van deze criteria verdient Nederland een achtste plaats, vindt Newsweek. Als alleen naar de politieke situatie was gekeken, zou Nederland wereldwijd op de derde plek eindigen. Zweden en Noorwegen doen het nog iets beter.

Nederland wordt beschouwd als het homovriendelijkste land ter wereld. Newsweek komt tot die conclusie omdat homo’s hier dezelfde rechten hebben als hetero’s en omdat homo’s en lesbiënnes sinds 2001 met elkaar mogen trouwen.

De top honderd van Newsweek wordt aangevoerd door Finland. Dat land scoort op alle punten hoog, op het gebied van onderwijs zelfs als beste. Zwitserland en Zweden zijn tweede en derde. In de top tien staan zeven Europese landen. De overige drie zijn Australië, Canada en Japan.

Nederland doet het beter dan de buurlanden Duitsland en België. Duitsland staat op plaats twaalf, Belgïe staat met een negentiende plek nog net binnen de top twintig. Overigens is België wel het beste land om een hond te houden.

Bij onze zuiderburen worden honden beschouwd als een deel van de familie, vindt Newsweek. Honden worden toegelaten in kleine winkels, restaurants, sportevenementen, muziekfestivals en in de trein.

Novum

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...