Turks.nl

Nederlanders worden moslim voor 10.000 euro per maand

Twaalf Hollandse jongens hebben zich bekeerd tot de Islam om 10.000 euro per maand te verdienen. Dat moest omdat zij gaan werken in Saoedi-Arabië namens een Nederlandse kranenbouwer.

De kranenbouwer werd door een bedrijf in Saoedi-Arabië gevraagd om sloopmachines te leveren voor het afbreken van de galerij rond de Kaäba. De machines mogen alleen door gekwalificeerde mensen bediend worden. Omdat het bedrijf in Saoedi-Arabië geen gekwalificeerde moslims kon vinden, vroegen zij of de Nederlandse monteurs zich wilden bekeren tot de Islam. Alleen moslims mogen namelijk bij de Kaäba komen.

Twaalf Nederlanders boden zichzelf aan tegen een maandloon van ruim 10.000 euro. Vijf keer per dag mogen ze pauze houden tijdens het gebed. Toch blijven de Hollanders er nuchter over. “Eentje is daar zelfs op zijn klompen heen gegaan”, zegt Ruud Schreijer, eigenaar van Rusch.

De eigenaar stuurde de mannen naar een plaatselijke moskee om een certificaat te halen. “Je prevelt het zinnetje ‘Allah is groot en Mohammed is zijn boodschapper’ en klaar ben je”, aldus een van de monteurs. Na de belijdenis werden de visa en werkpassen geregeld. 

Telegraaf.nl

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl