Nederlandse buurt massaal in actie om Turkse pakketbezorger te behouden

Inwoners van het dorp Bilthoven in Utrecht weigeren afscheid te nemen van hun trouwe pakketbezorger Kemal Hasdemir. Er is een petitie die al honderden keren is ondertekend en buurtbewoners gingen de straat op voor een protest.

De Turks-Nederlandse Hasdemir had al zes jaar lang zijn eigen wijk, waar hij pakketjes bezorgde voor PostNL in De Leyen. Niet voor niets. De buurtbewoners zijn dol op hem. ”Hij is altijd vrolijk, en altijd in voor een praatje”, zegt bewoonster Samantha Wolff in een reportage van WNL.

Zij is niet de enige. ”De beste en leukste pakketbezorger van heel Nederland! Die laten we niet zonder slag of stoot gaan!”, zegt hier bijvoorbeeld wijkbewoonster Maya Boswijk.

En een andere bewoner, Maarten Dortmond, schrijft: ”Onze Kemal heeft de afgelopen jaren perfect werk laten zien en het is niet reëel en ongepast om zonder reden een ander in zijn plaats te benoemen. Niemand zal de waardering, het vertrouwen en de credits krijgen zoals hij dat door de plichtsgetrouwe uitvoering van zijn taak mocht opbouwen. Het maakte hem een trouwe vriend”.

Door een reorganisatie bij PostNL moest Hasdemir zondag afscheid nemen van De Leyen. Het raakte hem zo erg, dat hij ontslag nam van PostNL. ”Zondag had ik mijn laatste dag, dat was echt niet fijn. Je raakt gewend aan die mensen”, zegt de Turkse Nederlander.

Petitie

De buurt staat achter hem. Buurtbewoonster Samantha Wolff is een petitie begonnen om Kemal terug naar de wijk te halen. Inmiddels hebben meer dan 700 buurtbewoners de petitie ondertekend.

”Dit is niet meer uit te leggen. Ik ben echt dankbaar.”, zegt hij ontroerd.