Nederlandse media starten offensief voor negatief reisadvies Turkije

Nederlandse media zijn een waar offensief gestart om het toerisme naar Turkije af te zwakken.

Trouw als krant zijnde doet letterlijk een oproep om voorlopig niet naar Turkije te reizen. Ook willen leden van de hoofdredactie en senior redacteuren dat Nederland een definitief negatief reisadvies geeft voor Turkije.

De Volkskrant kopt: ‘Niet meer op vakantie naar Turkije’. In het bericht valt te lezen welke campagnes er lopen om mensen niet meer af te laten reizen naar Turkije.

Het Algemeen Dagblad beweert dat Turken bang zouden zijn voor vakanties in Turkije. Daarbij wordt Mehmet Cerit, mediahoofd van de FETÖ-sekte in Nederland, gebruikt bij de kop. Cerit krijgt veel aandacht in Nederland, sinds hij openlijk tegenstander is van de Turkse regering.

Reisverbod na kritiek op Erdoğan

Het offensief is gestart nadat bekend werd dat een Turkse Amsterdammer een reisverbod kreeg opgelegd tijdens zijn vakantie in Turkije, omdat hij de Turkse president zou hebben beledigd op social media.

Hij zou Erdoğan een ‘dief’ en ‘dictator’ hebben genoemd. Ook zouden er meerdere zaken lopen tegen hem.

Lange arm PKK

Natuurlijk was de lange arm van de PKK er snel bij om de belangen van de terreurbeweging te behartigen.

FAIL

Ondanks pogingen om het toerisme naar Turkije af te zwakken, werd onlangs bekend dat afgelopen kwartaal het toeristenaantal steeg met liefst 18,3% naar bijna 8,9 miljoen.