Nederlandse media zwijgen over aanvallen op Turkse verenigingen

De Nederlandse media zwijgen te spreken over de aanvallen van vermoedelijke terreursymphathisanten vanuit de PKK-hoek op Turkse verenigingen.
Turks.nl Redactie

In totaal zijn in twee dagen tijd, drie verenigingen aangevallen. Een man heeft gedreigd met het ”uitmoorden van de Turken in Nederland”, er is gedreigd met een bomaanslag op de demonstratie tegen PKK-terreur in Amsterdam en een Turks buurthuis is aangevallen. Hierover werd geen woord geschreven door de Nederlandse pers. De man loopt overigens volgens de laatste berichten vrij rond.

Vanuit de ‘Turkse’ kant is het volgende gebeurd:

– Een Koerdisch centrum in Amsterdam is aangevallen en bedreigd.

– In Rotterdam is er enige spanning geweest tussen Turkse jongeren en een Koerdische vereniging.

– 3 Turkse jongens openden (vredig) een spandoek bij een HDP-bijeenkomst in Rijswijk, waarop ze werden aangevallen door de bezoekers van de bijeenkomst.

Dit was blijkbaar zo nieuwswaardig dat ”Hart van Nederland, Nu.nl, SBS6, trouw en NOS en allerlei andere media dagenlang bericht maakten hierover. Over de aanvallen op de Turkse gemeenschap werd geen woord over gepubliceerd.

De Turkse Federatie Nederland heeft inmiddels een persverklaring uitgebracht waarin wordt opgeroepen de daders van de aanvallen op te pakken en waarbij vermeldt wordt dat de Turken zich niet zullen laten provoceren.

Nederlandse media
Dat de Nederlandse media nogal partijdig is bij het PKK-conflict is inmiddels al duidelijk bij de meesten. De volkskrant en nu.nl zien de PKK nog altijd als ”vrijheidsstrijders”, terwijl PKK toch dik wel op de terreurlijsten staat van Nederland, de EU, de NAVO en de VS.

NOS
De staatspers, NOS, kiest ook partij met artikelen als: ”Ongeregeldheden in Bern, auto rijdt in op groep Koerden”, hierbij werd achterwege gelaten dat de groep Koerden waarop werd ingereden een gezin uit hun auto aan het trekken en aan het mishandelen was.

Titels als: ‘Rouwende Turkse militair woest over Erdogans oorlog”, terwijl toch echt PKK op 11 juli 2015 verklaarde de wapenstilstand te beëndigen en op 22 juli de eerste dodelijke aanslag opeiste.

Titels als:  ”Turkse straaljagers maken opnieuw burgerslachtoffers in N-Irak”. De burgerslachtoffers van PKK worden door de vingers gezien of is het niet waard om te publiceren.

Titels als: ”Turkije speelt voor luchtmacht van IS”, PKK is niet de enige vijand van IS. Terreurbewegingen als Al-Nusra, het Assad-regime en Al-Qaida zijn ook gezworen vijanden van IS.”

Met teksten als: ”Op het Helvetiaplein midden in de stad waren zo’n honderd Turken bijeengekomen om te protesteren tegen de in hun ogen terroristische acties van de Koerdische PKK.” Terwijl NOS-correspondent Lucas Waagmeester op zijn twitteraccount meldde, dat PKK terreur gebruikt en de PKK op de terreurlijsten van Nederland, de EU, de NAVO en de VS staat.

Dit soort teksten en titels laten zien dat de NOS partij kiest voor terreur.

  • Loading...