Nieuwe moskee Enschede futuristisch

Het nieuwe Turks Cultureel Centrum in Enschede wordt modern, futuristisch en anders dan de traditionele bouwstijlen van moskeeën die we gewend zijn.
Turks.nl Redactie

ENA Architecten uit Bergen op Zoom won de prijsvraag om het moskee in Enschede te mogen ontwerpen. Het unieke ontwerp heeft daarbij een grote rol gespeeld. ENA zit achter meerdere uitzonderlijke moskeeontwerpen zoals in Culemborg, Leerdam, Bergen op Zoom, Roosendaal en Middelburg.

“In de traditie van Turkse gebedshuizen durf ik het ‘zeer gewaagd’ te noemen”, licht architect Erdal Önder toe aan Tubantia. “Het gebouw krijgt een zeer open uitstraling. Het moet uitnodigen naar binnen te gaan.”

Dinsdag is het project gepresenteerd in de stadsdeelcommissie Oost in Enschede. De wijkraad reageerde verrast op het ontwerp: “Om eerlijk te zijn waren wij positief verrast” zegt Marc Teutelink namens de wijkraad, doelend op de aanblik van het gebouw.

Het gebouw krijgt een oppervlakte van 1.700 vierkante meter op de begane grond, en 2.700 vierkante meter in totaal.  De moskee wordt heel open, met veel glas. Ook komt er plek voor enkele winkels, en parkeergelegenheid voor 150 auto’s.

Projectpagina op de website van ENA Architecten.

01 Entree

10 Tribune1

12 Entree avond

Bg3UaUzIYAAceyq

  • Loading...