OM eist celstraffen voor verduistering €1,2 miljoen van Turkse Nederlanders

By | Binnenland

Het Openbaar Ministerie eist straffen tot 16 maanden tegen drie Turkse Nederlanders voor het verduisteren en witwassen van bijna 1,2 miljoen euro. Dat meldt Omroep West.

De mannen vielen op toen vanuit Singapore grote bedragen werden overgemaakt naar een 26-jarige Turkse Hagenaar. Het geld was niet bestemd voor hem, maar voor een andere 27-jarige Turkse Nederlander. De Hagenaar en zijn oom namen grote bedragen op van de rekening.

Volgens het OM is de 46-jarige oom de persoon die alles regelt. Tegen hem is een celstraf van 16 maanden geëist, waarvan 6 maanden voorwaardelijk wegens verduistering en witwassen.

Tegen de andere Turkse Nederlander wordt 159 dagen celstraf, waarvan 60 voorwaardelijk, plus een taakstraf van 240 uur geëist voor verduistering, witwassen en valsheid in geschrifte. Tot slot zou de derde Turkse Nederlander 122 dagen gevangenisstraf moeten krijgen voor witwassen, waarvan 30 voorwaardelijk.

In totaal kon van de bijna 1,2 miljoen euro nog een bedrag van bijna 950.000 euro worden veiliggesteld door de bank, door onder andere transacties terug te draaien. De rest van het geld moet worden terugbetaald door de verdachten.

 • Tarkan koopt huis voor zijn dochter

  Tarkan heeft een nieuw huis gekocht in Istanbul voor zijn...

  Harvard-academicus de mist in bij eerste vraag

  Een Turkse academicus die werkt als onderzoeker bij...

  Sibel Kekilli: ik word gediscrimineerd

  Na Özil, klaagt ook de bekende Duits-Turkse actrice Sibel...

  Zware straf voor Canan Karatay

  De bekende Turkse dokter Canan Karatay wordt gestraft om...

  Nederlandse actrice is nieuwe gezicht Turkish Airlines

  In de nabije toekomst zien we een Nederlandse naam als het...

  Ceceli geboycot door Turkse media

  De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...