OM eist taakstraf voor PKK-terreuraanval op Turks-Nederlandse moskee

Turks.nl Redactie

Het OM heeft vandaag taakstraffen van 200 uur geëist tegen drie verdachten van de aanval op de Ayasofya moskee aan de Merwedestraat in Dordrecht midden vorig jaar.

PKK-terroristen vielen de Turkse Ayasofya Moskee in Dordrecht binnen. Daarbij vielen twee gewonden. De moskee werd door hen beschuldigd van het ingooien van een raam waar de terroristische PKK-vlag hing.

PKK Terör Örgütü mensuplarının mahkemeleri devam ediyor, takipçisiyiz.Berechting PKK aanhangers gaat door.

Posted by Murat Gedik on Friday, January 19, 2018

Het Openbaar Ministerie stelde vanochtend bij de Dordtse rechtbank dat de 32-jarige  Yelcin K. uit Rotterdam, de 22-jarige Ceren A. uit Zaandam en de 26-jarige Amsterdammer Hasan Y. het voortouw genomen hadden.

Zij waren als eersten de moskee ingegaan om een gesprek te vragen. Terwijl het moskeebestuur nog dacht dat ze mee wilden doen aan de traditionele iftar-maaltijd na het vasten, liep de zaak al snel uit de hand.

Justitie beschuldigt het drietal van openlijke geweldpleging en wil ze daarom alle drie dezelfde straf geven. De officier van justitie noemde het ernstig dat ze juist in een godshuis grof geweld gebruikten. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.