Online cursus voor Turkse dienstplicht begonnen

Turks.nl Redactie

Het Turkse ministerie van Defensie heeft in een persbericht vandaag verklaard dat de nieuwe vorm voor het afkopen van de dienstplicht voor Turken in het buitenland is ingegaan.

Turkse Nederlanders kunnen vanaf vandaag de online cursus doen voor de dienstplicht. De online cursus is een nieuwe voorwaarde om de dienstplicht te kunnen afkopen.

De cursus kan worden gedaan via de website dovizle.msb.gov.tr. Eerst moet een account aangemaakt worden, waarbij je persoonsgegevens moet verstrekken.

Daarnaast is het handig om te controleren of je aan de overige voorwaarden voldoet. Zo moet je een bewijs hebben dat toont dat je ten minste drie jaar lang onafgebroken hebt gewerkt in het buitenland (oftewel, in Nederland). Daarnaast moet je 2 duizend euro betalen om de dienstplicht af te kopen.

Ben je over de 38 jaar en denk je dat je de dienstplicht niet meer af kan kopen? No worries! Met het nieuwe beleid is de grens van 38 jaar opgeheven en kunnen mannen na hun 38e alsnog de dienstplicht afkopen.

Zodra je je account hebt aangemaakt, kom je terecht in een portal. Daar moet je onder andere een pasfoto uploaden. Daarna kan de cursus beginnen.

Je wordt ingeleid met informatie over Turkije en informatie over de Turkse Strijdkrachten. Daarna volgt een basisopleiding.

Je krijgt zeer korte informatiefilmpjes te zien over de volgende basisonderwerpen en moet daar dan vragen over beantwoorden:

  • Turkse geschiedenis en Turkse landen;
  • Nationale strijd en de onafhankelijkheidsoorlog;
  • De principes en revoluties van Atatürk;
  • Turkije in cijfers;
  • Nationale veiligheid;
  • Presidentieel regeringssysteem;
  • Terreurgroepen waar Turkije tegen strijdt;
  • Instellingen en organisaties waar Turkije lid van is.

Daarna volgen informatiefilmpjes over de Turkse Strijdkrachten, namelijk over de landmacht, de marine en de luchtmacht.

Leuk feitje: de (meeste) antwoorden pp de vragen kan je gewoon vinden via Google. Succes!