Opgepakte Turkse Nederlander (24) terug in Nederland

Turks.nl Redactie

Volkan Çalışkan, de Turkse Nederlander die werd opgepakt in Turkije voor het propaganda maken voor een terroristische organisatie, is weer terug in Nederland. Dat meldt Omroep Gelderland.

Hij werd in augustus opgepakt bij de finale van de Supercup, omdat hij achter een spandoek stond met de tekst: ‘Laat Nuriye en Semih leven’.

Na enkele weken werd de Turkse Nederlander alweer vrijgelaten. Maar hij had een uitreisverbod, althans, dat dacht hij en zijn advocaat.

Volkan is sinds vorige week in Nederland en logeert bij zijn broer. “Het gaat goed met mij. Ik ben in Turkije ook steeds goed behandeld”, zegt hij.

Het bleek dat er nooit een besluit was genomen om hem te verbieden Turkije te verlaten.

Volkan legt uit: “Ik weet niet of er een rechtszaak tegen mij komt, maar als dat zo is, dan ga ik terug naar Turkije. Ik weet gewoon zeker dat ik word vrijgesproken en mijn advocaat denkt dat ook.”

Nuriye en Semih

Nuriye en Semih zijn academici die na de couppoging in juli 2016 werden ontslagen. Door middel van een hongerstaking eisten zij hun banen terug.

Ze werden gearresteerd voor het maken van propaganda voor een terroristische organisatie. Semih is recentelijk vrijgelaten, Nuriye zit nog altijd vast.

 

  • Loading...