Ophef over Turkse vlag in Rotterdam

Er is ophef ontstaan in Rotterdam, omdat een Turkse vlag werd opgehangen in de Lemkensstraat. De politie werd gebeld door meerdere bewoners.

Een Turkse vlag van 5 x 3 meter was via een draad van de ene naar de andere kant van de weg gespannen in de Lemkensstraat in Rotterdam-Overschie. Vermoedelijke aanleiding was een bruiloft. Dat zorgde voor de nodige ophef. RTV Rijnmond wijdde er een artikel aan.

“We keken raar op toen we maandag de vlag zagen hangen”, zegt een buurtbewoner. “Ik heb de politie gebeld. Ik was niet de eerste beller. Maar de politie kon mij niet helpen.”

Een telefoontje naar de gemeente Rotterdam (14010) had wel iets kunnen opleveren. “Voor het ophangen van een vlag of een spandoek over de weg, moet een vergunning worden aangevraagd. De vlag of het spandoek mag het verkeer niet hinderen”, laat een woordvoerder weten aan RTV Rijnmond.

“En zover wij kunnen nagaan is er geen vergunning aangevraagd. Achteraf handhaven doen we niet.”

De vlag werd woensdag weggehaald, vermoedelijk door de eigenaren. “Althans, toen we thuiskwamen hing de vlag er niet meer”, zegt een andere buurtbewoner. “Het was een bijzondere Kerstmis in onze straat.”

Een gebruiker op Twitter schrijft dat ‘iedereen alles kan doen’, als niet direct wordt opgetreden tegen een Turkse vlag: