Opnieuw PKK-terreurpropaganda in Brussel

De lokale overheid van Brussel heeft opnieuw toegestaan dat de door EU-erkende terreurorganisatie PKK een propagandatent heeft opgezet in de stad.
Turks.nl Redactie

Een vorige tent, dat werd opgezet in de Europese Wijk van de stad, werd na de aanslagen in de stad afgebroken. Kort daarvoor werd het vernield door nationalistische Belgische Turken. De tent zorgde er zelfs voor dat de Belgische ambassadeur op het matje werd geroepen in Turkije, omdat wordt toegestaan dat er propaganda wordt gevoerd voor een terroristische organisatie dat is opgenomen in internationale zwarte lijsten, net zoals de IS. In en rond de tent zijn portretten te zien van PKK-oprichter Abdullah Ocalan.

Reactie
De Turkse staatspersbureau schrijft dat Brusselse Turken vanaf donderdag reageren met een tent waarin ze het bloedvergieten door de PKK zullen aantonen. Bij de gevechten tussen de Turkse strijdkrachten en de terreurorganisatie zijn ruim dertig duizend mensen om het leven gekomen. In het afgelopen halfjaar kwamen meer dan 350 Turkse politieagenten en militairen om het leven bij PKK-aanslagen.