Oprichter koranschool Rotterdam beschuldigd van seksueel misbruik

AvatarTurks.nl Redactie

De 25-jarige oprichter van een koranschool in Rotterdam wordt beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarigen. Dat meldt AD.nl.

Het gaat om een Turkse Rotterdammer die bekend is onder Rotterdams-islamitische kringen. Na de beschuldigingen zou hij zijn gevlucht naar Turkije.

De weekendschool heette Iqra, gelegen aan de Nassauhaven in Feyenoord. In juli 2019 opende het de deuren.

In februari is de verdachte gevlucht naar Turkije, nadat hij mishandeld zou zijn door de ouders van een slachtoffer.

Onder betrokkenen circuleren geheime opnames waarin hij misbruik van minderjarige jongens, tussen de 5 en 15 jaar oud, erkent. Onder het mom van koranlessen en huiswerkbegeleiding kwam hij in contact met zijn slachtoffers. Het misbruik vond plaats tussen 2017 en 2019.

In een verklaring ontkent hij alle aantijgingen. Het gaat volgens hem om een ‘zielige lastercampagne’. Ondertussen is er een melding gemaakt bij de politie om seksueel misbruik.

Volgens AD zijn ouders terughoudend met het doen van aangifte. Er is een taskforce opgezet om de slachtoffers en hun ouders bij te staan. “Het gebrekkige vertrouwen in de rechtspraak, schaamte en de angst voor gezichtsverlies heeft de overhand in deze affaire” zegt Halil Karaaslan, woordvoerder namens de task force.

  • -->
    -->