Ouders misandelen en scheren dochter (15) kaal om vriendje

AvatarTurks.nl Redactie

Ouders van een 15-jarig meisje uit het Belgische Balen riskeren 30 maanden cel wegens het mishandelen van hun dochter. Dat meldt nieuwsblad.be.

De ouders reageerden furieus toen ze erachter kwamen dat hun dochter al een maand een vriendje had. Op straat kreeg het meisje al klappen. Toen ze schreeuwde van de pijn, werd ze naar binnen gesleurd.

Eenmaal binnen werd het meisje door haar moeder (Z.K.) mishandeld met een broeksriem. Stiefvader I.K. keek eerst toe, maar maakte zich vervolgens schuldig aan het misbruik. Hij was degene die haar stiefdochter kaalschoor met een scheerapparaat. Dat gebeurde op vraag van de moeder, zodat geen jongen haar nog aantrekkelijk zou vinden. Daarna sloeg de stiefvader haar nog 10 minuten lang met een tuinslang.

Het meisje kon uiteindelijk naar buiten kunnen vluchten en een fietser vragen om hulp.

Volgens het OM zijn beide ouders even schuldig aan de feiten. “De moeder is werkzaam in de zorgsector. Het is onbegrijpelijk dat ze tot zoiets in staat was. Een moeder die niet wil dat haar dochter er mooi uitziet, is ook onbegrijpelijk,” aldus de openbaar aanklager.

“De vrouw is zelf op jonge leeftijd via een loverboy in de prostitutie terechtgekomen. Ze zag haar eigen leven voor haar ogen passeren en vreesde dat haar dochter hetzelfde zou overkomen,” vertelt de advocaat van de ouders.  “Maar deze mensen zien hun kinderen doodgraag. Ze beseffen wel wat ze het meisje hebben aangedaan,” vertelt hij verder.

Eind november doet de rechter uitspraak.