‘Pak toeter-Turken hard aan’

Turks.nl Redactie

De politie moet hard optreden tegen Turken die toeterend door de stad rijden tijdens bruiloften. Dat vindt de VVD, meldt De Telegraaf.

Voorkomen moet worden dat verkeersregels worden overtreden door de trouwstoeten. De afgelopen tijd verschenen er meerdere beelden van auto’s die kruispunten bezetten of zelfs stoppen op een snelweg. Ook zou het zorgen voor geluidsoverlast.

België

In België zou een dergelijk actieplan te werken. Sinds 1 april 2017 werden 52 trouwstoeten tegengehouden en beboet. “Het gaat soms om ernstige zaken. Mensen die op het voertuig zitten, wheelies, kinderen die fout zitten,” zegt Olivier Slosse, woordvoerder van de lokale politie Brussel-Elsene.

Nederland

In Nederland treedt de politie niet specifiek op tijdens bruiloften. Als agenten toevallig ter plekke zijn, wordt er opgetreden. Wel zouden bestuurders zeggen dat ‘het feest is en dat dan alles mag’. Die reactie kreeg de Rotterdamse politie van een bestuurder van een stoet die alle rijstroken van de Willemsbrug blokkeerde.

“Een feestje bouwen doe je toch niet op de snelweg?” reageert VVD-kamerlid Remco Dijkstra. Hij vindt dat de auto’s van degenen die zich zo gedragen, in beslag genomen moeten worden.