Petitie tegen eenzijdige berichtgeving Nederlandse media

Door | Binnenland

Er is een petitie gestart waarin de Publieke Omroep wordt gevraagd om meer objectieve, integere en onafhankelijke informatie te verspreiden. “De laatste tijd hebben vele nieuwsuitzendingen en krantenartikelen over Turkije aangetoond, dat er een onvolledig beeld wordt geschetst over de precaire situatie aldaar,” staat in de petitie. Het gevaar dat dit met zich meebrengt, is dat het vertrouwen in de mainstream media verloren gaat. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat Turkse Nederlanders het nieuws enkel via niet-Nederlandse media zullen verkrijgen. “Dit is een zorgelijke ontwikkeling en deze zorgen dienen dan ook serieus genomen te worden.” wordt eraan toegevoegd.

Als voorbeeld wordt de berichtgeving omtrent de situatie in het zuid-oosten van Turkije genoemd, samen met de vluchtelingenproblematiek. “De berichtgeving is doorgaans eenzijdig en onvolledig.”

De NPO wordt opgeroepen om haar verantwoordelijkheid te nemen, zo niet, is de petitiestarter genoodzaakt juridische stappen te nemen. Teken hier de petitie.

 

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...