Piek in aanmeldingen stamceldonor na social media-actie voor Bade

Er is een piek in aanmeldingen voor stamceldonor na de acties op Social Media voor de 4-jarige Bade. Dat meldt Margot van den Akker van Stichting Stamceldonorbank Europdonor Nijmegen aan Turks.nl.
Turks.nl Redactie

In de afgelopen tijd zijn er duizend aanmeldingen binnengekomen via ikwilstamceldonorworden.nl. Minstens 800 aanmeldingen zijn van mensen met een niet-Nederlandse achternaam. Vanaf Turks.nl waren er ruim 650 kliks naar de website.

Niet alleen voor Bade
Margot van den Akker hoopt dat mensen ervan bewust zijn dat zij niet alleen Bade helpen met haar zoektocht naar een geschikte stamceldonor, maar ook heel veel anderen die wachten op een stamceltransplantatie. De weefseltypering wordt namelijk (anoniem) opgenomen in een internationale donorbestand. Dat vergroot de kans dat een patiënt een geschikte donor vindt. Dat kan Bade zijn, maar ook iemand anders aan de andere kant van de wereld.

Vertraging
Op de Facebook-pagina van Turks.nl werd gereageerd dat sommige mensen die hebben aangemeld, nog geen terugkoppeling hebben ontvangen. De stichting meldt dat alle aanmeldingen tot en met 5 januari zijn verwerkt. Iedereen die zich na 5 januari heeft aangemeld, krijgt tot eind volgende week een pakket thuis.

Nog niet aangemeld? Dat kan via wordstamceldonor.nl

  • Loading...