PKK gaat zaterdag de straat op in Rotterdam

Turks.nl Redactie

PKK’ers gaan ook dit weekend de straat op in solidariteit met YPG, de Syrische tak van de terroristische PKK.

Sinds Turkije een militaire operatie is gestart tegen de YPG in Afrin, gaan PKK’ers continu de straten op. Veel van de demonstraties in Nederland waren vooraf niet aangekondigd. Daarnaast kwam het vaak tot het mishandelen van onschuldige Turkse Nederlanders.

Duitsland liet enkele weken eerder weten helemaal klaar te zijn met de PKK-demonstraties en stelde een verbod in. De demonstraties eindigden namelijk vaak in rellen en ondanks dat PKK-vlaggen verboden zijn in Duitsland, doken er bij elke demonstratie weer PKK-vlaggen op.

Waar en wanneer?

Ook dit weekend mogen PKK-demonstraties worden gehouden in Nederland. In tegenstelling tot Duitsland mogen vlaggen van een verboden terreurorganisatie wél openlijk gedragen worden. De PKK’ers zullen volgens ANF, een aan PKK-gelieerd persbureau, om 14.30 uur verzamelen op het Schouwburgplein in Rotterdam.

De Nederlandse tak van de terreurbeweging PKK, HDK Nederland, geeft aan vanuit heel Nederland mensen naar Rotterdam te brengen.

Ook wordt er een demonstratie gehouden in Brussel, PKK’ers zullen zich zaterdag om 14.00 uur verzamelen op het Place Poelaet in Brussel.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS- en PKK-terroristen.

Vanwege de militaire operatie werden verschillende Turkse moskeeën en verenigingen aangevallen in heel Europa, ook in Nederland. Ook veel Turkse Nederlanders zijn aangevallen door PKK’ers.