PKK: ”Vanaf vandaag ook aanslagen in Europa”

Turks.nl Redactie

De terreurbeweging PKK gaat vanaf vandaag aanslagen plegen op Turkse doelen in Europa. Dat meldt het aan PKK-gelieerde persbureau ANF.

De verklaring komt van het ‘Apo Jeugdinitiatief Europa’. Zij laten weten dat als er ook maar een haar wordt aangeraakt van hun leider, de hel zal losbarsten.

Zij laten weten dat er in ‘de vuile Turkse media’ geruchten zijn over de dood van Öcalan. Die geruchten werden ontkend door de Turkse openbare aanklager. Zij zeggen dit niet te accepteren.

Aanslagen in Europa

Ook geeft de PKK aan aanslagen te zullen plegen in Europa.

‘Alle steden van Europa zijn voor ons net als Koerdistan, weerstand-gebieden. Alle Turks-fascistische centra, gelieerd aan de Erdoğan-MHP dictatuur zijn onze doelen.

Wij zullen niet stoppen met onze acties totdat we nieuws hebben gekregen van onze leider. Noch de kapitalistische moderniteit van Europa, noch een andere fascistische entiteit zal ons in de weg staan.

Wij zullen elke dag verder radicaliseren in onze revolutionaire acties totdat onze leider wordt vrijgelaten.

Alle landen die medeplichtig zijn aan de fascistische AKP-MHP staat moeten goed weten dat onze reactie hard zal zijn bij elke stap die de gezondheid van Apo in gevaar brengt.

Zolang de vrijheid van onze leider niet wordt gegarandeerd zullen wij aanslagen blijven plegen in Europa en ons richten op de Turkse staat en de aan hen gelieerde organisaties en personen. We zullen heel Europa een hel maken voor de Turkse staat.’

ANF

Het hoofdkantoor van ANF, het persbureau van de terreurbeweging PKK, ligt in Amsterdam. De PKK heeft een vestiging in de Radarstraat in Den Haag.