PKK-vlaggen en leuzen op politiebureau Den Haag

Op een politiebureau in Den Haag is een PKK-vlag gespot.
Turks.nl Redactie

De vlag is duidelijk zichtbaar tijdens een nieuwsitem van Omroep West over de arrestatie van een overvaller. Het gaat om de vlag van de KCK, wat de stadstak is van de PKK. De KCK houdt zich vooral bezig met het opzetten van terreurcellen in steden voor aanslagen en gewelddadige demonstraties. Deze hangt rechts van een smartboard in de briefing-room in het politiebureau.

Aan de linkerzijde van de smartboard is een kartonnen protestbord te zien met duidelijk Turkse teksten. Wat er exact staat is niet duidelijk zichtbaar, maar de kans is groot dat het gaat om PKK-leuzen gezien het feit dat PKK-sympathisanten vaak rode protestborden en banieren dragen bij demonstraties:

Schermafbeelding_2016-10-21_om_15.56.23.png

Registratie PKK’ers
Waarom de vlag en de bord er hangt, is onbekend. Het is mogelijk dat het afkomstig is van een eerdere briefing over het registreren van PKK-aanhangers in Nederland. In september publiceerde de Telegraaf een artikel over dat de politie in het geheim wordt geïnformeerd over de activiteiten van de PKK in Nederland en over dat terreursympathisante Koerden geregistreerd zullen worden.

De beelden: