PKK-vlaggen en leuzen op politiebureau Den Haag

Door | Binnenland

De vlag is duidelijk zichtbaar tijdens een nieuwsitem van Omroep West over de arrestatie van een overvaller. Het gaat om de vlag van de KCK, wat de stadstak is van de PKK. De KCK houdt zich vooral bezig met het opzetten van terreurcellen in steden voor aanslagen en gewelddadige demonstraties. Deze hangt rechts van een smartboard in de briefing-room in het politiebureau.

Aan de linkerzijde van de smartboard is een kartonnen protestbord te zien met duidelijk Turkse teksten. Wat er exact staat is niet duidelijk zichtbaar, maar de kans is groot dat het gaat om PKK-leuzen gezien het feit dat PKK-sympathisanten vaak rode protestborden en banieren dragen bij demonstraties:

Schermafbeelding_2016-10-21_om_15.56.23.png

Registratie PKK’ers
Waarom de vlag en de bord er hangt, is onbekend. Het is mogelijk dat het afkomstig is van een eerdere briefing over het registreren van PKK-aanhangers in Nederland. In september publiceerde de Telegraaf een artikel over dat de politie in het geheim wordt geïnformeerd over de activiteiten van de PKK in Nederland en over dat terreursympathisante Koerden geregistreerd zullen worden.

De beelden:

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...