PKK wilde Turkse Nederlanders vermoorden

Turks.nl Redactie
Total
2K
Shares

Zaterdag vielen 15 tot 20 PKK-ers onschuldige Turkse Nederlanders aan met zware voorwerpen in een georganiseerde aanval.

Zondagavond publiceerden de slachtoffers een verklaring, meldt DutchTurks.nl. Om spanningen te voorkomen, wachtten de slachtoffers totdat de stemlocaties werden gesloten.

Een groep van 15 tot 20 PKK-sympathisanten die het onverteerbaar vonden dat er veel animo was voor de stembussen, hebben op zaterdag 8 april omstreeks 16.15 uur op georganiseerde wijze geprobeerd om 4 Turkse burgers te lynchen. Bij enkele vrijwilligers waren verwondingen op het lichaam te zien als gevolg van de slagen, terwijl bij anderen het hoofd nodig gehecht diende te worden. Volgens ooggetuigen is het niets anders geweest dan een poging tot moord.

Meerdere ooggetuigen melden aan Turks.nl dat de aanval georganiseerd was door de Haagse vereniging van de terreurbeweging PKK in de Radarstraat, genaamd DEMOCRATISCHE VOLKSCENTRUM KOERDEN DEN HAAG. De aanvallers waren afkomstig uit de vereniging, op een minuut afstand van de plek van de aanval. Na de aanval vluchtten zij terug de vereniging in. De PKK-ers waren bewapend met zware voorwerpen. De aanval was gericht tegen vrijwilligers die vanuit een parkeerplaats Turkse Nederlanders naar de stemlocatie in Den Haag brachten.

In totaal werden vier mannen slachtoffer van de aanval. Zij hebben verklaard alle juridische middelen te benutten in deze kwestie. De reden dat deze aanval, die een dag voor het sluiten van de stembussen plaatsvond, nu pas naar buiten is gebracht, is één van de slachtoffers Orhan Aydin. Orhan Aydin verklaart:

”We hebben het geschikt gevonden om deze verklaring na het sluiten van de stembussen naar buiten te brengen, omdat wij niet wilden dat er bij de stembussen onrust zou ontstaan, het referendum gesaboteerd zou worden, de Turkse burgers die naar de stembussen komen opgejut zouden worden of dat er onrust zou ontstaan in Den Haag tussen de twee kampen.”

Doodstil

Nederlandse media zwijgen vooralsnog over de terreurdaad, terwijl het gaat om zwaargewonde slachtoffers. Enkel DutchTurks.nl en turkinfo.nl besteedden er aandacht aan.

  • Loading...