PKK zorgt voor chaos in Rotterdam, Turkse Nederlanders mogen er niks van zeggen

Turks.nl Redactie

Sympathisanten van de terreurbeweging PKK waren voor de zoveelste keer weer op straat om te demonstreren tegen de Turkse militaire operatie tegen YPG, de Syrische tak van PKK.

PKK’ers waren op straat in Rotterdam en vielen Turkse omstanders aan in het centrum. Volgens sonhaber.eu lieten de PKK’ers journalisten hun werk niet doen. Op dat moment werden Turkse Nederlanders namelijk aangevallen door de PKK’ers.

Enkele PKK’ers werden opgepakt door de politie. Turkse Nederlanders die hun woede uitten tegen de verheerlijking van terrorisme kregen werd verboden iets te zeggen.

Een man met een Turkse vlag werd aangehouden. Twee vrouwen met Turkse vlaggen werden ingesloten en weggestuurd door de politie.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS-terroristen.

  • Loading...