PKK’ers weer de straat op, dit keer voor Centraal Station

Turks.nl Redactie

PKK’ers gingen voor de zoveelste keer op straat om te demonstreren tegen de Turkse militaire operatie in Afrin. Veel effect heeft het vooralsnog niet gehad. Sinds het Turkse leger begon met de operatie tegen YPG zijn 2.872 terroristen geneutraliseerd.

‘Erdogan moordenaar’ en ‘Erdogan terrorist’, riepen ze met vlaggen van PKK, die op de terreurlijst staat in onder andere Nederland, de EU, de VS en de NAVO én verantwoordelijk is voor tienduizenden doden in Turkije.

https://twitter.com/memeddrews/status/971082209741467654

De woordvoerder van de VN verklaarde onlangs nog dat YPG duizenden burgers Afrin niet laat ontvluchten.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS- en PKK-terroristen.

Vanwege de militaire operatie werden verschillende Turkse moskeeën en verenigingen aangevallen in heel Europa, ook in Nederland. Ook veel Turkse Nederlanders zijn aangevallen door PKK’ers.

De meest recente situatie in Afrin: