PKK’ers weer de straat op, dit keer voor Centraal Station

Door | Binnenland

PKK’ers gingen voor de zoveelste keer op straat om te demonstreren tegen de Turkse militaire operatie in Afrin. Veel effect heeft het vooralsnog niet gehad. Sinds het Turkse leger begon met de operatie tegen YPG zijn 2.872 terroristen geneutraliseerd.

‘Erdogan moordenaar’ en ‘Erdogan terrorist’, riepen ze met vlaggen van PKK, die op de terreurlijst staat in onder andere Nederland, de EU, de VS en de NAVO én verantwoordelijk is voor tienduizenden doden in Turkije.

De woordvoerder van de VN verklaarde onlangs nog dat YPG duizenden burgers Afrin niet laat ontvluchten.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS- en PKK-terroristen.

Vanwege de militaire operatie werden verschillende Turkse moskeeën en verenigingen aangevallen in heel Europa, ook in Nederland. Ook veel Turkse Nederlanders zijn aangevallen door PKK’ers.

De meest recente situatie in Afrin:

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...