Politie grijpt in bij trouwstoet Breda

AvatarTurks.nl Redactie

De politie heeft in Breda ingegrepen tijdens een trouwstoet. 

Het gaat om een stoet tussen Breda en Rotterdam. Er werden uiteindelijk acht boetes uitgedeeld. Ook werd een drone in beslag genomen. Die vloog over de auto’s mee binnen de bebouwde kom, en dat mag blijkbaar niet.

De stoet vertrok aan de Brusselstraat in Breda. Omwonenden belden de politie omdat de deelnemers zorgden voor heel wat verkeersovertredingen. Een getuige meldt dat zo’n 25 auto’s de weg blokkeerden en scheurden door de straten. Ook werd er door rood gereden.

Agenten hielden de stoet een tijdje in de gaten. In totaal werden er acht overtredingen geconstateerd. De stoet werd aan de kant gezet. Ze werden niet ter plekke op de bon geslingerd omdat dat veel overlast zou geven voor andere weggebruikers. Daarom krijgen ze hun boete netjes thuisgestuurd. Ze mochten doorrijden naar Rotterdam, maar ook daar werd de politie ingelicht.

Er wordt steeds vaker ingegrepen bij trouwstoeten, meldt BN De Stem. Ook in Veghel, Den Bosch, Tilburg en Fijnaart werden trouwstoeten recent aan de kant gezet.