Politie negeert aangifte mishandeling Turks meisje

Het heeft geen prioriteit, zet je eigen middelen maar in. Dat is de reactie van de politie aan een 17-jarig Turks meisje dat werd mishandeld op het station van Roosendaal.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Het incident vond 5 januari tussen 17:30 en 18:00 uur plaats. Slachtoffer D.D., leerlinge aan het Kellebeek College te Roosendaal, was samen met haar klasgenoot B.A. onderweg naar het spoor waar hun trein stond. Tijdens het passeren zou ze iemand hebben geraakt. Althans dat is wat een agressieve/onbekende man haar duidelijk heeft gemaakt. De man die ze heeft aangeraakt tijdens het passeren, gaat verhaal halen bij D. Met een agressieve en dreigende houding zou hij haar op de schouder hebben geklopt en haar hebben gewezen op het feit dat zij hem heeft geraakt en vervolgens is door gelopen.

D. biedt haar excuses aan en geeft aan dat ze het niet had gemerkt. De man heeft hier geen boodschap aan en slaat het slachtoffer op het hoofd. Het slachtoffer raakt gechoqueerd, even later begint ze te hyperventileren.

B. schiet in de verdediging door een beroep te doen op zijn mannelijkheid. “Hoe durf je een meisje te slaan” roept ze naar de man. Ook hier heeft de man geen boodschap aan en zet een aantal intimideerde stappen richten B.A., waardoor zij vervolgens genoodzaakt is stappen achter uit te zetten. Dit was voor de man de aanleiding om met opgestoken middelvinger de meisjes te verlaten.

De man lijkt er geen problemen mee te hebben. Na zijn laffe daad werkt hij rustig een broodje kebab naar binnen bij Doner Company op het station van Roosendaal. Kort na het incident besluiten de meiden de politie te bellen. De dame van de meldkamer vertelt ze dat ze geen politie kunnen arrangeren en dat ze de volgende dag om 16:00 mogen komen om aangifte te doen. De meiden worden door hun ouders opgehaald en ze rijden vooralsnog langs het politiebureau, maar tevergeefs. 

K.D., de broer van het slachtoffer, gaat mee naar het politiebureau om aangifte te doen. De politie geeft aan dat ze een tekort hebben aan mankracht en dat er alleen politie gearrangeerd wordt bij “hoge” prioriteit. Tevens wordt de familie geadviseerd eigen middelen in te zetten om de man te vinden. De broer doet dit door de camerabeelden van Doner Company op te vragen en de politie heeft ,volgens de familie, inmiddels de camerabeelden van NS opgevraagd. Op deze manier hopen zij de man snel bij de kraag te vatten.

De politie gaf bij de familie aan dat de veiligheid in gebreken is gesteld. Op het moment van het incident had er een toezichthouder aanwezig moeten zijn op het station.

Aan de hand van de videobeelden en aangifte moet nog blijken of de agressieve man opgespoord kan worden.

Turks.nl / Esra Altun

  • Loading...