Politie ontdekt enorme wietplantage bij station

Turks.nl Redactie

Vlakbij het station van Burst in België ontdekte de politie maandag een wietplantage met 600 oogstrijpe plantjes. Een man en vrouw, volgens webnieuwserpemerelede.be van Turkse afkomst, zijn opgepakt.

Na weken onderzoek door de politie in Erpe-Mere/Lede werd maandag een indrukwekkende drugsplantage ontdekt bij een halfopen bebouwing aan Dorenhof aan het station van Burst.

De plantjes, geteeld in twee zolderkamers en een kamer op de eerste verdieping met een filterinstallatie om de geur binnenshuis te houden, werden vervolgens door de ramen naar buiten gegooid waar arbeiders van de gemeente deze meteen met een haagschaar wegmaaiden.

De wietplanten belandden in een aanhangwagen van de politie voor vernietiging. De bloempotten gingen in een bestelwagen van de politie. De elektriciteit, die gebruikt werd voor verlichting om de wietplanten te kweken, werd afgetapt door de man en vrouw.

Buren reageerden verrast op de inval bij de Turkse familie met twee kleine kindjes. “Het waren vriendelijke mensen die steeds goeiedag zeiden.

De laatste weken merkten we wel dat er vooral ‘s nachts veel beweging was in onze straat. Nu weten we waarom.”

De vader en moeder van het gezin worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

  • Loading...