Politie ontdekt slavernij bij Turks café Den Haag; eigenaar gearresteerd

Turks.nl Redactie

De politie heeft een persoon uit Den Haag achter de tralies gezet vanwege ‘moderne slavernij’ en zware mishandeling. Lokale media melden dat de persoon eigenaar is van een Indiaas restaurant en een Turkse café.

Een zwaarbewapend arrestatieteam met zo’n tien politieauto’s vielen donderdagavond laat twee panden binnen aan de Paul Krugerlaan, een Haagse winkelstraat. De 36-jarige eigenaar van het Indiase restaurant Chawlas2 en het Turkse café Onur werd gearresteerd.

Volgens het OM was er al langer onderzoek naar arbeidsuitbuiting, ook wel ‘moderne slavernij’ genoemd, volgens een woordvoerder. De eigenaar van het restaurant wordt verdacht van mensensmokkel door mensen illegaal naar Nederland te halen en te werk te stellen. Hoe hij dat gedaan zou hebben, is niet bekend.

Gasten die op het moment van de inval in het restaurant en het café waren, moesten de straat op. Daarna zijn tot diep in de nacht de medewerkers van politie, OM en de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) bezig geweest mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen. Er zijn foto’s gemaakt van de boekhouding, er is gezocht naar mogelijke verstopplaatsen en alle persoonlijke bezittingen van de aanwezigen zijn gecontroleerd.