Politie op zoek naar levensgevaarlijke ‘Enise Merve Bircan’

De man die vanmorgen een schotwond opliep op een camping in Enschede, is beschoten door een man en een vrouw die al een tijdje gezocht worden voor een zware mishandeling, ontvoering en overval, gepleegd in Meppel en Lage Mierde.
Turks.nl Redactie

Dat liet de politie weten.

Politiebericht:

De politie vraagt uw aandacht voor het volgende: De politie is op zoek naar twee personen die verdacht worden van een zware mishandeling, ontvoering en overval, gepleegd in Meppel en Lage Mierde en Enschede. De verdachten zijn genaamd: Antonio Marcos van der Ploeg, 25 jaar oud en Enise Merve Bircan 19 jaar oud, beiden z.v.w.o.v.

Zij worden verdacht van een inbraak op 10 februari jl. in de woning van een 52-jarige vrouw uit Meppel. Toen het slachtoffer hen overliep is ze door hen gekneveld, mishandeld en bedreigd. Hierop werd het slachtoffer tegen haar wil meegenomen in haar auto en uiteindelijk in de ochtend van 11 februari in de buurt van Lelystad in een bos achtergelaten.

Verder worden zij verdacht van een op 18 februari jl. gepleegde overval op een woning aan de Goorweg in Lage Mierde. De bewoner en drie getuigen werden daarbij onder bedreiging van een vuurwapen gekneveld en gedwongen hun waardevolle spullen af te geven. Daarbij werd de bewoner ernstig mishandeld.

Tevens worden zij verdacht op maandagmiddag 24 februari te hebben ingebroken bij een camping aan de Oude Buurserdijk in Enschede. Daarbij werd er geschoten en raakte een man zwaargewond. De twee verdachten gingen er vandoor in een zwarte Daihatsu Cuore met kenteken 47-JKG-4. Eerder maakte de verdachten gebruik van een rode Renault Clio met het kenteken 46-JB-GS of een blauwe Renault Laguna gekentekend 98-GG-PP.

De verdachte van der Ploeg is vuurwapengevaarlijk. Bij aantreffen zelf geen actie ondernemen maar bel met de Opsporingstiplijn op 0800 – 6070 of met Misdaad Anoniem op 0800-7000. Maar u kunt natuurlijk ook met de plaatselijke politie bellen.

Vind ik leuk ·  · Delen · ongeveer een uur geleden ·

  • Loading...