Politie opzoek naar identiteit omgekomen Turkse Nederlander

Turks.nl Redactie

De politie hoopt een antwoord te vinden op de vraag wie de dode man is die werd gevonden langs rivier de Waal bij Druten.

Het is een mysterie van ruim 20 jaar oud. In oktober 1997 werd de man dood aangetroffen langs de Waal. Hij was mogelijk al sinds meerdere weken dood. Zijn lichaam verkeerde in sterke staat van ontbinding. De lichaamsresten werden verspreid over een afstand van 20 kilometer teruggevonden tussen Druten en Heerewaarden.

Het gaat om een man van Turkse afkomst tussen de 45 en 50 jaar. Toen konden er naast zijn identiteit, ook geen aanwijzingen worden gevonden dat de man door een misdrijf is omgekomen.

Nu wordt er in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de gebeurtenis. Zo hoopt de politie de onbekende alsnog te identificeren. Het is tevens ook onbekend of deze man woonde/werkte in de buurt, of uit Duitsland kwam.

Hoop
“Overleden personen, die onbekend zijn gebleven, worden altijd onderzocht,” zegt de politie. “We willen nog steeds heel graag weten wie deze man was. Ook om eventuele nabestaanden helderheid over een dierbare te kunnen verschaffen. We hopen op goede tips.”

Het gezicht van de man is nagemaakt. Daardoor is er goede hoop dat mensen, die hem herkennen, zich melden. Ook worden de sieraden en kledingstukken van de man getoond. Hij droeg namelijk een typische gouden ‘gastarbeidersketting’, die we tegenwoordig nog steeds zien op de eerste generatie Turkse gastarbeiders.